středa 9. září 2020

Beskydy – Satinské vodopády

Satinské vodopády na potoku Satina jsou ukryté v podhůří Lysé hory. Jedná se o menší, ale přesto krásné vodopádky, resp. vodopád. Patří mezi nejznámější a nejnavštěvovanější v Beskydech, i přesto že není velký.

Dostat se k nim není nic strašného. Musíte se chvíli prodírat po lesních svahovitých cestičkách bez žádných pomocných lan na uchycení, ale vše v pohodě zvládnete. Skrývají se v menší rokli, takže po normálních cestách je lidé nespatří. Když jsme tam byli s pejsky, zrovna bylo celkem rušno, chodilo hodně lidí a dokonce i rodiny s malými dětmi.











Pokud výlet k vodopádu nespojíte s nějakým větším okruhem či výšlapem, jedná se o krátkou a nenáročnou procházku lesíkem kolem řeky. Největší koncentrace lidí je u vodopádu, dále od nich jsme už skoro nikoho nepotkali, takže jsme mohli trochu vyblbnout i psy. :)
Protože jsme k vodopádům dorazili poměrně brzy, psi se mohli vykoupat i kousek od nich a my se pokochali jejich krásou. Až potom se začali scházet lidi, asi záleží, v jaký den se tam vydáte a jakou hodinu. :)
A samozřejmě co mě nenapdalo lepšího? Vzít si tenisky na styl Vansek. :D Asi si dokážete představit, jak skvěle se mi v nich na takovém místě šlo. :D






22 komentářů:

  1. krásná příroda ♥ vodopády vypadají hezky a věřím že to byl hodně pěkný výlet :)

    Melissa Hartford
    www.melissahartford.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  2. Nádhera, z fotek vyřazuje neskutečný klid a stačí se jen na ně dívat.

    Kosmetické peklo a nebe

    OdpovědětVymazat
  3. nádhera ♥ tak v beskydech jsem nebyla :(

    OdpovědětVymazat
  4. nádhera ♥ tak v beskydech jsem nebyla :( ale někdy se tam podívám :)

    OdpovědětVymazat
  5. Vodopády mám moc ráda :-) Já navštívila Vaňovský vodopád v Ústí nad Labem, ale ráda bych ještě třeba takové Mumlavské vodopády a takové, jako jsou na fotkách :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vaňovský vůbec neznám, to mám daleko. :) Na Mumlavské bych se podívala také. :)

      Vymazat
  6. Jeee~ Taky jsme s Medvědem cestovali letos po vodopadech. Hlavně těch Mumlavskych. Už se těšíme na první túry s Vrtichvostem.
    Jinak mít kecky na takové procházky se nevyplácí. Člověk pak dost při chůzi čvachtá, nemluvě o vyvrknutych kotnikach :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak na těch jsem zase já nebyla, ale chtěla bych se podívat!:) Cest s Vrtichvostem si ještě užijete! :D Nevyplácí, taky jsem málem s takovým kotníkem odešla. :D

      Vymazat
    2. Aaaa! Pozor. Jednou se mi podařilo si i takto na výletě kotník zlomit -_- Plánujeme už pomalu cestu právě zase kolem Harrachova. Kdo ví, třeba navštívíme Mumlavu znovu.

      Vymazat
    3. Tyjo, tak to by si měl člověk dávat opravdu pozor! :O Tak se těším, až si o té cestě přečtu. :)

      Vymazat
  7. Krása. A ty skalnís těny vypadají jako zahalené temným tajemstvím, opravdu nádherná atmosféra a povedené fotky. :) Vodopády josu samozřejmě krásné vždy, taková vděčná turistická atrakce. :D :)

    OdpovědětVymazat
  8. To vypadá nádherně, ty vodopády jsou opravdu kouzelné, stejně jako psíci! I z fotek jde vidět jejich radost v jejich očích :)

    OdpovědětVymazat
  9. Miluju vodopády, loni jsme na podzim navštívili Rešovské vodopády a bylo to hrozně kouzelné. Věřím, že pejsci koupel uvítaly a mohly se pořádně vydovádět :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, na Rešovských jsem také letos byla. :) Jo, hlavně jeden vodu hodně miluje. :D

      Vymazat

Děkuji za přečtení a zpětnou vazbu❤️