středa 2. září 2020

Kopřivnice – Zřícenina hradu Šostýn

Pokud jste někdo četli a pamatujete si, když jsem vám psala o městečku Štramberk, tak Kopřivnice se nachází hned na dosah. V lese je skrytá tato Zřícenina hradu Šostýn.

 

Kdysi se jednalo o středověký gotický hrad. Historie hradu není úplně známá. Existuje pověst, co se tady stalo, ale není potvrzena. Nebudu vás ji tady zahlcovat. Jen prozradím, že byl vytvořen na konci 13. století a během 15. století byl obléhán a vyhořel. Dodnes se zkoumá a odhalují se různé archeologické pozůstatky.




Dnes tady uvidíte bývalé rozdělení hradu do dvou částí. Bohužel moc toho po zničení nezůstalo, ale přesto je to krásná zřícenina, kterou určitě stojí za to vidět. Navíc je přístupná zdarma.





S pejsky se dala také v pohodě projít, užili jsme si ji skoro bez lidí. Zříceninou výlet končit nemusí, kolem ní si můžete projít lesní cestičky. Z Kopřivnice se k ní dostanete po žluté turistické cestě. Šostýn patří mezi jedno z míst Lašské brány Beskyd. :)












A klasicky fotky pejsků musí být. :D

12 komentářů:

  1. Proč mám z těch fotek pocit, jak kdyby byly foceny na jaře? :D
    Je to tam hezké, úplně na mě dýchla výletní nálada. Už se těším, až taky zase vyrazíme výletit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, ano, jsou z jara. :D Výlety jsou skvělým odreágováním. :)

      Vymazat
  2. Opravdu zajímavá zřícenina :) Je skvělé, že jste cestou skoro nikoho nepotkali, takové výlety jsou s pejsky nejlepší, protože nemusí být stále na vodítku :) Pěkné fotky!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně, aspoň se můžou trochu proběhnout. :) Děkuji. :)

      Vymazat
  3. To je nádhera, koukám, že pejsci si to užívali! :D :)

    OdpovědětVymazat
  4. Moc krásné fotky, určitě jste měli povedený výlet! :))

    OdpovědětVymazat
  5. Škoda, zrovna pověsti mám ráda :) Podobná zřícenina je v Brandýsi nad Orlicí. Je velká, hezká a volně přístupná, tak je to fajn :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ji nechtěla moc psát, kdyby tam někdo na základě tohoto článku šel, aby si vše hezky pročetl v místní atmosféře. :) Taky děkuji za tip, kdybych někdy byla v její blízkosti, podívala bych se tam. :)

      Vymazat

Děkuji za přečtení a zpětnou vazbu❤️