pondělí 14. září 2020

Beskydy – Velká Čantoryje

Velká Čantoryje s výškou 995 m n. m se nachází u hranic Česka s Polskem. Najdete ji kousek od Třince a Nýdku, co se týče české strany. Dostanete se na ní z Česka i Polska, takže na vrcholu je vše dvoujazyčné. :)

 

Jedná se o víceméně vyšší vrchol, na kterém se nachází rozhledna a turistická chata. Už jen kvůli té rozhledny a ještě možnosti příchodu ze dvou zemí, je tady dost rušno. Na rozhlednu se myslím platí vstupné, ale nevím to jistě, protože jsme se na ní podívat nešli. Uvidíte z ní ale do 3 států - Česka, Polska i Slovenska. I bez vstupu na rozhlednu jsme si z této hory užili pěkné výhledy. :)



Skvělé je, že nahoru můžete jít jednou cestou a dolů jinou. Cesty se pak akorát spojí, ale nejdete pořád po té stejné. :) Po cestě zpět jsme měli i štěstí a moc lidí nepotkávali, takže jsme mohli i vyblbnout pejsky. :) Šli jsme pěknými lesními cestičkami.




Po cestě z Nýdku vede Naučná stezka Rytířská, která má ale pokračování na polské straně. Ale i tak se něco dozvíte. :) Celkově je výšlap skvělým tipem na výlet. :)








10 komentářů:

  1. To věřím, že i bez rozhledny byly krásné výhledy, však jste taky byli dost vysoko :) To by se líbilo přítelovi, že se dá jít 2 různýma cestama, nerad chodí stejnou cestou zpět :D

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
  2. Lovely photos! Please, check out my newest post as well))

    OdpovědětVymazat
  3. Nádhera. Malá je teď nemocná, takže nikam nesmíme.. :( tak se aspoň kocháme fotkami :(

    Jak jsem se dostala k šití

    OdpovědětVymazat
  4. Pejsci jsou koukám opět ve svém živlu. :) Krásné fotky! :)

    OdpovědětVymazat
  5. To vypadá jako opravdu krásný výlet a místo, co navštívit. Pejsci vypadají spokojeně!
    Opravdu škoda, že je to teď pro mě tolik z ruky :/

    OdpovědětVymazat

Děkuji za přečtení a zpětnou vazbu❤️