pondělí 28. prosince 2020

Beskydy – Metylovická hůrka - Čupek

Tipů na výlety po Beskydech není nikdy dost! Dnes vám povyprávím o našich toulkách okolo Metylovické hůrky. Tak se příjemně nalaďte, namasírujte tlapky a jdeme na to.

Metylovická hůrka, nazývaná také jako Čupek, je menší vrchol nacházející se v Beskydech u Metylovic (aspoň se nám nebude plést název!). Nahoře se nachází turistická chata, kde si můžete odpočinout a občerstvit se. 

My jsme vyrazili na výlet k chatě a po okolí z Metylovic. Teda přesněji řečeno, až úplně k chatě jsme nešli, ale jen okolo. Nejprve jsme museli vyšlapat celkem prudký, ale zato krátký stoupák k rozcestníku kousek u chatky. Šli jsme přes velkou louku, tak jsme na chvíli vyblbli psy. Navíc nám z této strany vrcholu dost foukalo, takže to nebylo úplně nejpříjemnější, ale vše jsme zvládli!








Rozcestník

Od tohoto bodu už ale byla cesta více příjemnější. šli jsme na okruh po okolí místním lesem, kde jsme nepotkali nikoho. Navíc se šlo i z kopečka, nefoukalo a měli jsme velmi dobrou náladu :).



A vzniklo nám pár povedených momentek :D. Naši psi jsou od přírody parádní modelové!





Dudlík :D

Pokročíme v cestě dále... Vyšli jsme z lesa a ocitli se okolo polí a luk. Skrze stromy jsme neviděli žádné výhledy, ale najednou se nám otevřel prostor a pokochali jsme se pohledy do okolí. Ještě jsme nemohli koukat z vrchu do dálky, protože jsme byli nízko, ale víte jak to je... Pokud jdete dolů a máte se vracet zpět, musíte vyšlapat zase kopeček nahoru zpátky :D. 

Tak jsme se vydali nahoru zpět k Metylovické hůrce, ale z opačné strany. Po cestě jsme potkali čtyři jezdce na projížďce na koni. A pak jsme se mohli pokochat výhledy do dálky :).





Od už jednou zmíněného rozcestníku jsme šli zpět k autu už stejnou cestou. A opět nás potkal vítr :D.



Musím uznat, že i když to není náš nejdelší výlet, byl poměrně náročný, protože jsme dvakrát museli šlapat do prudkého kopce. Ale toto okolí se nám moc líbilo a určitě doporučuji jít to tady prozkoumat :).

Přikládám ještě mapu naší trasy.






4 komentáře:

Děkuji za přečtení a zpětnou vazbu❤️