pondělí 21. prosince 2020

Cukroví – Kakaové linecké (s marmeládou a kokosovým krémem)

Protože za pár dní máme Vánoce a někdo možná ještě rychle dodělává cukroví, přidávám poslední tip na kakaové linecké. Buď si ho můžete udělat ještě teď před Vánoci, nebo kdykoliv potom, případně na vás receptík bude čekat na příští rok :). Já ho doporučuji vyzkoušet, protože se jedná to takové ozvláštnění klasického lineckého :).

Potřebujeme:

Těsto
- 300 g hladké mouky
- 100 g práškového cukru (moučka nebo já si rozdrtila erythritol)
- 250 g másla (změklého)
- 50 g kakaa
- 2 žloutky

- potravinová fólie
- vykrajovátka na linecké

Náplň
První polovina – kokosová:
- 80 g kokosu
- 80 g práškového cukru
- 150 ml mléka
- 100 g másla
- 70 g piškotů
- 2 polévkové lžíce rumu

Druhá polovina – marmeláda

Postupujeme:

Těsto
Prosejeme si mouku s cukrem. Smícháme si žloutky s cukrem, přidáme z nim na kostičky nakrájené změklé máslo, kakao a mouku s cukrem. Vyhněteme si těsto, nejlépe rukou či jiným kuchyňským pomocníkem a zabalíme do potravinové fólie. Necháme uležet nejlépe jeden den v lednici.

Další den si chvílí před následující přípravou těsto vytáhneme a necháme vychladnout na pokojovou teplotu. Na pomoučeném vále si rozvalíme těsto a vykrajujeme kolečka. Nezapomenout a stejný počet plných a koleček s dírkou. Pokládáme je na plech s pečícím papírem a pečeme 8 minut na 180 stupňů.

Náplň
Kokos s cukrem a mlékem si smícháme v kastrolu, vše spaříme a necháme na chvíli vychladnout. Piškoty si pomeleme a společně s rumem je vmícháme do směsi. Máslo si vyšleháme a vše spojíme v hustý krém, kterým natíráme linecké.

Protože jsem natírala jen poloviční várku, zbylo mi dost těsta. Zbytek jsem ale zužitkovala v podobě včelích úlků :).

Vrchní ochutnávač :D

Kokosová náplň


8 komentářů:

Děkuji za přečtení a zpětnou vazbu❤️