pondělí 14. prosince 2020

Beskydy – Muřínkový vrch + Malý Polom

Přináším vám další turistický tip na procházku v beskydských horách. Tento výlet byl pro nás velmi pestrým. Podnikli jsme ho v listopadu letošního roku a kromě krásně zbarvené přírody se podzim ukázal i na jiných místech jako je např. dost rozbahněná cesta apod.


Vyšli jsme z Horní Lomné po žluté a vyrazili k rozcestníku Přelač, což je také lyžařský areál. Víceméně hned ze začátku (ale až od Přelače) byl na nás nachystaný dost prudký kopec lesní cestou. Protože nás zezadu doháněl jeden turista, na chvíli jsme uhnuli z cesty vedle na louku, kde jsme aspoň trochu vyblbli psi.

















Od Přelače jsme se vydali k Muřínkovému vrchu (mimochodem ten den jsem tomuto vrchu pořád říkala Meruňkový místo Muřínkový :D). Tam zrovna bylo dost lidí, dokonce si tam někteří dělali táborák, pili a poslouchali nahlas písničky. Tak jsme se jen podívali na výhledy, moc pěknou kapličku a vydali se směrem k Malému Polomu. 

Výhled z Muřínkova vrchu

Kaplička na Muřínkovém vrchu

To byla moc příjemná procházka, víceméně po rovince přes Burkův vrch. Nepotkávali jsme ani moc lidí a opravdu si to užívali. Ještě než jsme došli k Malému Polomu, zaslavili jsme u Čuboňova a podívali jsme se na krásné výhledy na slovenské i české hory.

Čuboňov


Výhled na Slovensko

Výhled na Česko



Další úsek cesty k Malému Polomu už nebyl tak úsměvný. Jednalo se pouze o necelé 3 km, které se dají ujíst cca za necelou hodinku, ale nám trvaly mnohem déle. Celý úsek jsme se prodírali šíleným bahnem. Tohle je nevýhoda podzimu na horách, když už není sucho, některé cesty jsou opravdu za trest :D.


Naštěstí od Malého Polomu zpět do Horní Lomné už byla trasa zase suchá a šlo se pěkně :D.


Ještě přikládám opět mapu naší trasy :).


2 komentáře:

  1. Tam to vypadá krásně, vyšlo vám i dokonalé počasí. Ta kaplička je kouzelná. :))

    OdpovědětVymazat

Děkuji za přečtení a zpětnou vazbu❤️