středa 23. prosince 2020

Beskydy – Pulčínské skály

Protože naše neposedné tlapky dlouho bez výletu nevydrží a ťapkání není nikdy dost, tak vás dnes s sebou vezmu do beskydské přírody na Valašsku. Nedaleko Vsetína se nachází pískovcové skalní město Pulčínské skály. Jedná se o národní přírodní rezervaci a i my zde v listopadu tohoto roku zavítali a jenom žasli.

Když jsme tady jeli, byla zrovna už dost velká zima. Na internetu jsem četla, že se zde v zimě tvoří krásné ledopády. Na ty ještě bohužel bylo brzo, ale zima už zde také trochu kouzlila a hlavně jsme u skal nepotkali žádné lidi :).




Skály se nám opravdu líbily. Jsou celoročně volně přístupné, takže jsme po nich vylezli, abychom se pokochali okolím. Psi vše v pohodě taky zvládali. Dokonce mohli být na volno, když tam nebyli žádní lidé, tak jsme jenom hlídali, aby se nám někde nezřítili :D.







Nahoře jsme si na chvíli odpočinuli, koukali na ránem zamrzlé výhledy do okolí a pak se vydali ještě na procházku. To už jsme nechodili po skálách, ale normálními lesními trasami :).









Objevili jsme i louku, kde se ještě pejsci mohli pěkně vyblbnout, takže vznikly opět fotky v běhu, na ty už jste asi u mě zvyklí :D.














Pulčínské skály jsou opravdu krásným místem. Škoda, že ho máme celkem daleko (100 km), takže ho nemůžeme tolik prozkoumávat, protože ač se to nemusí zdát, je tam opravdu hodně možností na úžasné procházky :).

4 komentáře:

Děkuji za přečtení a zpětnou vazbu❤️