pátek 4. prosince 2020

Beskydy – chata Severka a Skalka

O těchto dvou beskydských chatách jsem vám už jednou psala. O Severce je můžete dočíst tady a o výletu ke Skalce tady. Každopádně dnes to bude z trochu jiného pohledu a po jiných trasách. Přináším tedy tip, jak tyto dvě chaty hezky nakombinovat a užít si pěknou procházku :).

Nejprve bylo v plánu dojít pouze k chatě Severce, pak ještě k Velkému Polomu a zpět stejnou cestou k autu. Jak to ale chodí, plán úplně nevyšel :D. Začátek tedy vyšel, přijeli jsme do Dolní Lomné, kde jsme zaparkovali auto a po modré turistické trase jsme se vydali směrem k Severce. Za začátku byla trasa moc pěkná, míjeli jsme se akorát s rodinkou s dětmi, tak jsme pak na chvíli sešli z cesty, poblbnuli se psy a dali jim dost velký náskok. Ten zabral, už jsme je pak nepotkali.













Začal foukat nepříjemný vítr a po trase přišla překážka ve formě dosti rozbahněné cesty. Takže když jsme došli k Severce, přítel zavelel, že tudy zpět nepůjdeme a začal hledat, jestli se nedá trasa nějak obejít. Samozřejmě šla, takže jsme k Velkému Polomu nepokračovali, ale změnili barvu trasy na červenou a vykročili směr Chata Skalka :).



U Skalky jsme přešli na žlutou trasu a vydali se na opravdu krásnou cestu. Přešli jsme z menší mlhy, zatažena do rozjasněného okolí a kochali se úžasnými výhledy. Lidí bylo málo, takže psi mohli být celou dobu na volno a všichni jsme si užívali. Cesta už nebyla rozbahněná.







Šli jsme přes Velkou Louku a dole u města, jsme už sešli z turistické trasy a šli neoznačenou cestu zpět k zaparkovanému autu v Dolní Lomné :).

Přikládám vám také mapu naší trasy :).








8 komentářů:

Děkuji za přečtení a zpětnou vazbu❤️